Superlag: Glimt vant over Besiktas på Aspmyra

glimt

Bodø/Glimt feide over Besiktas i en åpen og kjempespennende kamp som like gjerne kunne endt uavgjort 2-2 eller 5-0 til Glimt.

Kjetil Knutsens menn hadde kniven på strupen foran Serieliga-oppgjøret, Glimt måtte vinne for å være med å kjempe om videre avansement i UEFA Conference League.

Over 7.000 møtte opp på en kjølig torsdag kveld for å se Glimt spille mot det europeiske topplaget Besiktas fra Tyrkia. Det var trykk på tribunen, og det ble trykk på banen også.

Glimt gikk rett i angrep og etter bare noen minutter blir det nesten mål for Glimt flere ganger. Albert Grønbæk satte inn 1-0 for Glimt etter 30 minutter. Besiktas forsøker svare, men Glimt-keeper Nikita redder.

Etter pausen fortsetter Glimt å presse gjestene og Faris Pemi setter inn 2-0 for Glimt. Igjen forsøker Besiktas svare, og igjen er det Nikita Haikin som gjør en flott redning.

Det går mye frem og tilbake med sjanser til begge lagene, men Glimt herjet mye med Besiktas som virkelig slet med å forsvare seg. Nino ble satt inn og scorte rett etterpå, men målet ble annulert for offside. Men det tredje målet kom til slutt allikevel, Ulrik Saltnes punkterer kampen med 3-0 til Glimt, bare minutter før full tid.

Rett før kampslutt blir det 3-1 etter et selvmål av Brede Moe.

– Vi får kampen litt som vi ønsker den. De er gode, men det er vanvittig kontringsrom på dem. I sum en god europakamp, sier Knutsen til Viaplay.

– Kollektivet var glitrende, og enerne i laget sto fram. Det var en topprestasjon av Bodø/Glimt, sier fotballekspert Nils Johan Semb.